Dissel BV levert installatiematerialen en sanitair aan DPD

DPD start bouw groene Hub in Veenendaal

DPD Pakketservice is gestart met de nieuwbouw van de zogeheten ‘Holland Hub’ in Veenendaal. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze hub voor de pakketvervoerder de centrale overslaglocatie voor distributie in heel Nederland. Het is duurzaam ontworpen, met volgens DPD volledig CO2-neutrale kantoren.

In de nieuwe Holland Hub in Veenendaal combineert DPD haar activiteiten van het huidige depot in Ede met een centrale overslagfunctie voor heel Nederland. Door de aanhoudende groei in Nederland wordt de capaciteit van het depot in Ede ontoereikend.

project-dpd

Gekozen is nu voor uitbreiding op een nieuwe locatie. “Naast de uitbreiding van ons regionale distributiecentrum hebben we tevens behoefte aan extra overslagcapaciteit. Daarom verhuizen we deze hub-functie nu naar het centraal-gelegen Veenendaal.”

Duurzaamheid

De nieuwbouw van het nieuwe distributiecentrum is volgens DPD nauwelijks standaard te noemen. Vooral het duurzame karakter van het pand is bijzonder. Het complete kantoor – met een vloeroppervlak van circa 1.300 vierkante meter – wordt energieneutraal uitgevoerd met technieken voor onder meer warmte- en koude-terugwinning. Ook de bedrijfshal van 11.000 vierkanter meter is energiezuinig ontworpen. De Holland Hub wordt bovendien zodanig gebouwd dat het pand in een tweede fase gemakkelijk kan worden uitgebreid met extra magazijnen op het dak voor de belading van het kleinere pakketvervoer.