Dissel BV levert nieuwbouw basisschool Apollo 11 De Meern

Het oude schoolgebouw (uit 1969) voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en werd afgelopen zomer gesloopt. Het nieuwe gebouw, een ontwerp van architect Rinus Roovers, past goed in de omgeving en bij de basisprincipes van het Daltononderwijs: vrijheid, samenwerking en zelfstandigheid.

Leerlingen kunnen er bijvoorbeeld zelf hun ruimte kiezen om in te werken. Dat kan zelfstandig zijn, maar bijvoorbeeld ook in groepjes. De nieuwbouw voldoet aan alle huidige eisen op het gebied van duurzaamheid, een goed binnenklimaat en voldoende gezonde frisse lucht. Dat vermindert gezondheidsklachten en bevordert de leerprestaties. Verder krijgt de school geen gasaansluiting, maar een zeer duurzame verwarming door het stoken van houtpallets: grote korrels gemaakt van afvalhout en speciaal gekweekt hout.

apollo

De gemeente Utrecht investeert nog tot 2014 jaarlijks twee miljoen euro om de luchtkwaliteit en het thermisch comfort op Utrechtse scholen te verbeteren. Zij werkt daarbij nauw samen met de schoolbesturen. De nieuwbouw Apollo 11 valt onder het Masterplan Primair en Voortgezet onderwijs en is één van de versnellingsprojecten die door gemeente en schoolbesturen met extra inzet en sturing worden opgepakt.