Dissel levert het Muziekgebouw ’t Podium Renswoude

Er wordt gewerkt aan de uitvoering van het gebied Beekweide aan de noordzijde van Renswoude. De bouw van de woonwijk heeft gevolgen voor Harmonievereniging Ons Genoegen. Op de plek waar de bouwactiviteiten gaan plaatsvinden is namelijk het huidige verenigingsgebouw van Ons Genoegen gevestigd.

Het huidige muziekgebouw voldoet bovendien niet meer aan de eisen van deze tijd. We hebben laten onderzoeken of het mogelijk is om ons huidige muziekgebouw uit te breiden en te voorzien van meer geluidsisolatie. De kosten hiervan blijken echter te hoog. In overleg met de gemeente Renswoude is om bovenstaande redenen besloten plannen te ontwikkelen voor nieuwbouw op een andere locatie.

We hebben vervolgens de mogelijkheden onderzocht om een nieuw gebouw te bouwen aan de Hokhorst, bij het Ruiterpad en aan de Nijborg (op de parkeerplaats tegenover A.S. Watson). De conclusie van het onderzoek was dat de laatstgenoemde locatie de enige haalbare optie is.

Gebouw

Het gebouw wordt geluidsdicht. Op die manier kunnen de aula en het muziekgebouw gelijktijdig gebruikt worden. In het pand komt een concertzaal voor ruim 300 bezoekers, een klas lokaaltje, vier lesruimtes, een foyer en een grote berging. Alles wordt aangepast naar de gebruikseisen van deze tijd. Het gebouw wordt multifunctioneel ingezet, en is daarom een toegevoegde waarde voor Renswoude.

project-t-podium

Sinterklaas is er welkom, maar de ruimtes kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden door de scholen, tijdens de kindervakantieweek, voor musicaluitvoeringen, bedrijfspresentaties, en concerten van de Renswoudse koren.